De Sirui Mike Muizebelt Pro Filter Kit

Zoals enkelen van jullie inmiddels al weten, ben ik het afgelopen jaar overgestapt naar de optisch glas filters van Sirui. Na een sessie waarbij mijn resin filters werden getest op de testbank van de Hoya Optical Testing Facility, werd mij direct duidelijk dat ik bij lange na niet de optimale beeldkwaliteit uit mijn beelden haalde als ik deze filters gebruikte. Zowel in scherpte als in kleurechtheid was hier veel te halen.
De Sirui filters van optisch glas (Duits Schott Plate Glass B270) doorstonden de technische test met glans.

Maar een lab opstelling is natuurlijk heel wat anders dan het gebruik in de praktijk. Een set van deze filters ging met mij mee tijdens een 3 weekse trip door Namibië en Botswana. Gepland aan het einde van het regenseizoen, waardoor de kans op spectaculaire luchten het grootst zou zijn. En dat waren ze in sommige gevallen!

Het gebruiksgemak van de houder en vooral het gemak waarmee je de houder kan plaatsen en verwijderen bleek in het veld perfect te zijn. De camera die ik tijdens deze trip gebruikte was de Pentax 645Z middenformaat camera met voornamelijk de DFA 645 28-45mm lens. Een fantastische camera die met zijn 50 megapixels goede techniek beloond met waanzinnig beeld, maar iedere fout genadeloos afstraft. De beelden hadden zonder uitzondering geen kleurcorrectie nodig en de optische scherpte in de RAW bestanden bleef volledig in tact.

Na mijn enthousiasme is er door Sirui in samenwerking met Cameraland een Sirui Mike Muizebelt Pro filterkit samengesteld die de landschapsfotograaf in staat stelt zijn landschapsbeelden te verbeteren.

  • De Sirui 100 mm Filter Holder, inclusief Circulair Polarisatie Filter, 82 mm schroefdraad
  • Een set Adapter ringen: 82mm naar 67mm, 82mm naar 72mm, 82mm naar 77mm
  • ND18 (6 stops) Nano S-PRO MC 100x100mm (Duits Schott Plate Glass B270)
  • GND Hard 0.9 (3 stops) Nano S-Pro Ultra Slim 100x150mm (Duits Schott Plate Glass B270)
  • GND Soft 0.6 (2 stops) Nano S-Pro Ultra Slim 100x150mm (Duits Schott Plate Glass B270)

Het spreekt voor zich dat ik trots ben op deze samenwerking en dat mijn enthousiasme over dit product heeft bijgedragen aan de vormgeving van deze professionele square filter kit. 

Als je eens mee wilt gaan op een workshop waarbij we ingaan op filtergebruik, kijk dan eens op de aankomende workshops die ik geef bij Photo United.
Geef je liever de voorkeur aan een 1 op 1 privé workshop? Dat kan natuurlijk ook; graag maak ik een voorstel op maat voor je.

Related Posts

Leave a comment