Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop creatieve herfstfotografie

2018-10-21 @ 08:00 - 16:00

€135.00

Tijdens deze workshop creatieve herfstfotografie richten we ons op de kansen die de natuur ons biedt voor het maken van verrassend beeld. We fotograferen zonder regels en laten ons leiden door de ideeën die spontaan in ons op komen. Wind, tegenlicht, harde contrasten of beweging….. dit keer niet de basis voor onze ergernissen, maar wel onze inspiratiebronnen. Herfstfotografie zonder grenzen

Creatieve herfstfotografie

De herfst is bij uitstek een periode om heerlijk bezig te zijn met je fotografie. Er zijn heerlijk verzadigde kleuren aanwezig. De bomen en de afgevallen bladeren hebben vaak een heerlijk kleurpatroon en doordat de zon niet meer zo snel loodrecht boven ons staat kunnen we langer door fotograferen in fijn licht.
We nemen uitgebreid de tijd om de aanwezige paddenstoelen zo mooi mogelijk te fotograferen. We spelen met onze brandpuntsafstand, de achtergrond, het licht en creatieve onscherpte. De mogelijkheden zijn eindeloos!

We fotograferen in de Duivenvoordecorridor, de veelzijdige groene zone tussen Voorschoten, Leidschendam en Wassenaar. De corridor is vernoemd naar het kasteel Duivenvoorde, dat midden in de groenzone ligt. Op het bijbehorende landgoed beginnen we onze dag met een korte introductie, waarna we snel op pad gaan om met het eerste licht aan de slag te kunnen gaan. Nadat we hier een 1,5 tot 2 uur bezig zijn geweest zijn, zullen we een tussenstop maken voor additionele theorie in mijn presentatieruimte (scherm van 265cm breed).
Na een lekkere lunch, gaan we op pad voor de middagsessie in Koninklijk landgoed de Horsten. Een fantastische locatie om alle ideeën die zich tegen die tijd in ons hoofd hebben verzameld in de praktijk toe te gaan passen.
Gedurende de gehele dag zullen we blijven spelen met tegenlicht, abstractie, reflectie en lijnen. De liefhebber van klassieke natuurfotografie komt vanwege de fijne locaties en het seizoen natuurlijk ook aan zijn trekken. We fotograferen individueel en alleen je eigen creativiteit bepaald het type fotografie dat je wilt toepassen. Ik hoop vooral dat deze dag bij draagt aan het herkennen van fotokansen, ongeacht het seizoen of de locatie.

Workshop Creatieve Herfstfotografie

Programma

We starten deze om 08.00 uur op het landgoed bij kasteel Duivenvoorde. Hierna krijg je aan de hand van duidelijk beeldmateriaal en extra uitleg nog een verdere verdieping in de technieken die je zou kunnen toepassen. Na een lekkere lunch gaan we op pad en gaan we deze theorie verder in de praktijk brengen. De middagsessie herfstfotografie vindt plaats in landgoed de Horsten. Rond 15.00/16.00 uur stoppen we en houden we nog een korte nabespreking.

Is deze workshop geschikt voor jou?

Deze workshop creatieve herfstfotografie is geschikt voor deelnemers van ieder niveau. Veel technieken zijn al toe te passen zonder dat je een uitgebreid assortiment aan lenzen of hulpmiddelen hebt. Enige basiskennis over de bediening van je camera, diafragma en sluitertijden wordt veronderstelt. Wil je vooral weer eens geïnspireerd worden door alle mogelijkheden? Dan is deze natuurfotoworkshop perfect voor je!

 

 

Gegevens

Datum:
2018-10-21
Tijd:
08:00 - 16:00
Kosten:
€135.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.mikemuizebelt.nl/product/herfstfotografie/

Locatie

Mike Muizebelt Fotografie
Veurseweg 116
Voorschoten, ZH 2252 AE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 6 43 09 48 04

Organisator

Mike Muizebelt Fotografie
Telefoon:
06 43 09 48 04
E-mail:
info@mikemuizebelt.nl
Site:
http:www.mikemuizebelt.nl