Scroll naar boven

Fotoreis Namibië –
The Ultimate Experience

Wat maakt deze reis een “Ultimate Experience”?

– Slechts 6 deelnemers voor maximale individuele aandacht en feedback –
– Slechts 6 deelnemers; dus meer ruimte om in alle rust te fotograferen zonder medefotografen in je beeld –
– Slapen in je eigen privé kamers in de lodges –
– Op pad met een professioneel fotograaf (Maar ook geschikt voor niet-fotografen) –
– De meest fantastische locaties bezoeken bij het mooiste licht –
– De kleine groep betekend ook dat we gebruik kunnen maken van unieke kleinschalige accommodaties –
– Leer alles over het land en haar dieren en kom terug met een waanzinnige foto serie! –

 Datum: 26 meI tot en Met 11 Juni 2025

 Een 17 daagse fotoreis Langs de hoogtepunten van Namibië

 

Job Klijnstra
Job Klijnstra
2024-05-28
De fotoreis naar Namibië (mei 2024) wordt door Mike omschreven als ‘The Ultimate Experience’. Nou, dat is het ook geworden. De reis is heel doordacht opgebouwd, fotoshoots meestal tijdens de mooie ‘uurtjes’; reizen naar een volgende locatie als het heet is en het licht te hard. We zijn op veel locaties geweest, allemaal prachtig om te zien en altijd op het juiste moment om te fotograferen, daar zorgt Mike wel voor. Het is vooral een landschapsreis, daar staat Namibië ook om bekend maar uiteraard hebben we ook hotspots als Kolmanskop, Walvis Bay en Swakopmund bezocht. De meeste lodges vielen ook in de categorie ‘ultimate’, maaltijden inclusief, drankjes vaak ook, alles perfect geregeld door Mark, onze gids en chauffeur. Hoogtepunt voor mij zijn de vele duinlandschappen die we gezien hebben, met prachtige kleuren, texturen en licht/schaduw patronen. Daarnaast wil ik ook de ‘Little Five’ noemen, de kleine monsters die op en onder het duinzand leven. Met de juiste gids konden we ook die voor de camera krijgen. Wonderschoon! Fototechnisch heb ik veel van Mike geleerd, hij is altijd bereid om met je mee te kijken, advies te geven en foto’s te bespreken. Daarnaast wil ik ook Mark nogmaals noemen: mede door de wijze waarop hij zijn verschillende rollen (naast chauffeur ook gastheer en spotter) heeft ingevuld, is dit een onvergetelijke reis geworden.
Erika Schouten
Erika Schouten
2024-05-24
De door Mike Muizebelt ontworpen fotografiereis "Namibië, the ultimate experience" heb ik van 4 tot 20 mei 2024 meegemaakt en deze reis is absoluut een ultieme ervaring. Niet alleen door de fotobegeleiding van Mike zelf, maar zeker ook door de gekozen overnachtingsplekken en de keuze voor de betere eetgelegenheden en het dus naast een fototrip óók een hoogstandje is op slaap en eetervaring. Hier speelt zeker Mike zijn horeca achtergrond een rol. Voor de fotografielocaties ben je met Mike Muizebelt altijd op de juiste tijd op de juiste plaats en hoef je nooit bang te zijn dat je achter de feiten (het licht) aanloopt. Iedereen kan apps en horloges gebruiken maar Mike weet door zijn jarenlange Afrika ervaring exact de gevolgen van het continu veranderende licht te pakken. Mike en zijn vaste gids Mark nemen je alle zorgen uit handen waardoor je alle tijd kunt besteden aan je fotografie. Het enige minpuntje in deze reis is dat de overnachtingslocaties zo geweldig zijn dat het jammer is dat je maar 1 of 2 nachten mag blijven...
Yvonne van Leeuwen
Yvonne van Leeuwen
2024-05-22
Wauw wauw, wat een reis. Wat heeft Mike een prachtige plekken uitgezocht. Niet alleen om te fotograferen maar ook om te overnachten. Echt Ultimate dat valt naar mijn idee niet te overtreffen. De fotosessies zijn mooi verdeeld. Tijdens het warme gedeelte van de dag als het licht te hard is verplaatsen we ons in een auto waar iedereen een plekje aan het raam heeft. Tijdens een lange afstand wordt er onderweg regelmatig gestopt worden. Voor een koffie of een picknick. Wat een hele gezellige sfeer geeft. Maar ook als we iets speciaals zien is er een mogelijkheid voor een stop. De plekken om te fotograferen zijn zeer divers. De gids die mee is , is ook de chauffeur. Hij is bijna een wandelende of eerder een rijdende encyclopedie die alles weet van de plekken waar we komen of langsrijden. Met ook nog een stukje geschiedenis. Hij blijkt ook heel goede ogen te hebben en een kameleon vanuit een rijdende auto te kunnen spotten. Geweldig. We hebben in 14 dagen bijna 4000 kilometer afgelegd op het land. Ja, op het land, want we zijn ook op zee geweest. Kortom een veelzijdige reis waarin ik niet zomaar een hoogtepunt kan kiezen. Zonsopgang en zonsondergang in verschillende gebieden, nachtsessies een urbux locatie en dieren hoe veelzijdig wil je het hebben? Ik heb met heel veel plezier deze reis beleeft en mooie herinneringen en foto’s gemaakt. Mike je hebt een fantastische reis georganiseerd!
Eka J
Eka J
2024-05-22
De fotoreis naar Namibië, georganiseerd door Mike, was een van de meest gedenkwaardige ervaringen voor mij. Elk detail van deze reis was zorgvuldig doordacht. We hebben de meeste kleurrijke en ongelooflijk mooie landschappen van dit land gezien en gefotografeerd, verbleven in fantastische lodges en hebben veel geleerd over fotografie van Mike. Ik zou zijn reis aanraden aan iedereen die meer wil leren over fotografie en plaatsen wil zien die niet door alle reisbureaus in één reis worden aangeboden. Wees voorbereid om veel te reizen, minder te slapen dan gewoonlijk, maar enorm veel plezier te beleven aan de dingen die je ziet en bezoekt!
Dennis Borman
Dennis Borman
2023-11-09
Toffe kerel die Mike, geeft erg leerzame workshops. Passie voor het vak fotografie✌️
Michiel van Schravendijk
Michiel van Schravendijk
2023-10-10
Botswana - Into the Wild 2023 Als je leven de verzameling van je herinneringen is, levert Botswana - Into the Wild met Mike Muizebelt een prachtige bijdrage aan je bestaan, een verrijking. Met passie, professionaliteit en humor voert Mike je, met zijn lokale team, door de indrukwekkende schoonheid van Botswana en biedt hij je alle mogelijkheden om ervan te genieten. Als liefhebber van natuur en cultuur. Als reiziger. Als fotograaf. Als levensgenieter.
pam van holthe tot echten
pam van holthe tot echten
2023-10-10
Botswana into the Wild. September 2023. Een prachtige fotoreis door de natuurparken van Botswana met professionele, fotografische begeleiding van Mike. We sliepen in luxe tenten met echte, comfortabele bedden. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Mike gaf goede fotografie tips, het eten was heerlijk en we hadden veel plezier. De dagen begonnen met een snel ontbijt bij het kampvuur terwijl de lucht oranje kleurde en eindigde bij hetzelfde kampvuur met volle sd kaarten onder een adembenemende sterrenhemel. Het was een bijzondere ervaring zo dicht bij de dieren te zijn en hun interactie te observeren. Veel geleerd, geïnspireerd, en met mooie herinneringen terug naar huis.
Inge Verjans
Inge Verjans
2021-01-07
Super om met Mike workshops te volgen. Top uitleg.

Namibië is een land waar je vol verwondering van het ene hoogtepunt naar het andere reist. Gelegen tussen de Kalahari woestijn en de Atlantische Oceaan en één van de jongste landen in Afrika. De diverse culturen, het ronduit spectaculaire landschap en haar wildlife zijn een droom voor iedere fotograaf. Deze 17 daagse fotografiereis voert ons langs de mooiste gebieden – Ultimate Namibia!

Tweeënveertig procent van het land in Namibië valt onder het toezicht van zeer succesvol wildlife management. De meeste landen in Afrika hebben dalende aantallen bedreigde diersoorten, Namibië heeft groeiende aantallen. Zelfs buiten haar nationale parken.
Maar Namibië is vooral een land met zeer uiteenlopende landschappen, van prachtige rood gekleurde zandduinen en extreem droge en rotsachtige gebieden tot de wildlife parken met haar drinkputten voor de meest uiteenlopende dieren. Tussen deze vreemde maar schitterende natuur tref je dan ineens een Duits koloniaal stadje, een bruisende haven of schitterende lodge aan, iets wat de reis een nog specialer tintje geeft

Tijdens deze reis reizen we met maximaal 6 deelnemers in een 10-persoons 4×4 terreinwagen. Op deze manier heeft iedere deelnemer een ruime zitplaats aan de grote schuiframen. De auto wordt bestuurd door een zogenaamde “expert-guide” van één van de beste safari operators in Namibië, zodat we tijdens de reis gebruik maken van lokale kennis en ervaring.

Rob

Een fantastische reis met prachtige fotolocaties, een kameraadschappelijke sfeer en bijzondere overnachtings plekken. We keerden terug naar huis met elk duizenden foto’s.

Liesbeth en Inge

We zouden ontzettend veel kunnen zeggen over onze Namibië reis maar misschien moet het volstaan met te bevestigen dat Mike meer dan waarmaakt wat hij belooft. Het was super, boeiend, leerrijk en tot in de puntjes geregeld! Een dikke dankjewel van Liesbeth en Inge en tot in Botswana

Gerrit

Fotograferen op een hoger niveau in een fantastisch divers land. Deze trip is met stip m’n top drie binnengekomen.

Hoogtepunten van deze fotoreis door Namibië

 • Ervaar Namibië samen met een natuur- en wildlife fotograaf met meer dan 15 jaar Afrika ervaring. (ruim 400 dagen self-drive ervaring en meer dan 75.000km gereisd door zuidelijk Afrika)
 • Tijdens deze fotoreis door Namibië leer je alle kneepjes van het vak en kom terug met meer kennis EN een waanzinnig portfolio!
 • Leer alles over de natuur van de meereizende gids die werkelijk alles weet over de gebieden die we aandoen en dieren die we zullen zien
 • Gelimiteerd op slechts 6 deelnemers voor maximale individuele aandacht
 • Verblijf in luxe lodges en hotels op basis van vol-pension
 • Bezoek Quiver Tree forest en Giants playground en fotografeer silhouetten, zowel in de schemering als ‘s nachts
 • Ontdek Lüderitz een historische plaats aan de kust
 • Fotografeer de spookstad Kolmanskop een overblijfselen uit het koloniale mijn-tijdperk
 • Ontdek Klein Aus Vista aan de rand van het Sperrgebiet en fotografeer de melkweg op een heel bijzondere lokatie
 • Fotografeer en ontdek de hoogste zandduinen ter wereld in Sossusvlei
 • Slaap een nacht onder sterren op 1 van de donkerste plekken van Afrika
 • Ga op ontdekkingstocht door de charmante kustplaats Walvisbaai
 • Geniet van de Living Desert tour die we maken in de duinen aan het kustgebied
 • Maak een boottocht op de Atlantische oceaan en geniet van ontmoetingen met zeeleeuwen, dolfijnen en watervogels als pelikaan en flamingo
 • Fotografeer de kustlijn van Henties bay en maak een duinwandeling door de duinen van Swakopmund
 • Bezoek het beroemde Spitzkoppe en de prachtige omgeving
 • Ga op game-drive op zoek naar de big-5

Voor een volledige beeld impressie kijkt u onderaan deze pagina voor een selectie van de beelden uit mei 2022

Reisprogramma van dag tot dag:

Na het succes van de eerdere edities van deze fotoreis krijgt de reis uiteraard een vervolg en zal hij weer plaats vinden in 2024 en 2025. Wil je alles over deze reis te weten komen, stuur me dan even een bericht zodat we een vrijblijvende meet & greet kunnen inplannen.
Overweeg je aan deze kleinschalige reis met 6 maximaal deelnemers deel te nemen? Vraag dan in ieder geval de volledige reisbeschrijving aan onderaan deze pagina.

 • Dag 1: Vertrek uit Nederland
 • Dag 2: Aankomst in Windhoek
 • Dag 3 & 4: Quiver tree forest en Giants Playground
 • Dag 5: Lüderitz
 • Dag 6: Kolmanskop en Klein Aus Vista
 • Dag 7 & 8: Sossusvlei en omgeving
 • Dag 9: Namib woestijn en Namib Naukluft
 • Dag 10: Walvisbaai
 • Dag 11 & 12: Swakopmund
 • Dag 13 & 14: Spitzkoppe
 • Dag 15: Erindi game reserve
 • Dag 16: Vertrek uit Windhoek
 • Dag 17: Aankomst in Nederland

U wordt op het vliegveld verwelkomd door Mike en onze lokale “expert guide”, die u naar uw accommodatie brengt. Daar volgt een briefing. We reizen in een speciaal Toyota Land-Cruiser safarivoertuig en we worden begeleid door een Engelssprekende professionele gids met jaren ervaring, De luxe safarivoertuigen zijn ontworpen om ultiem comfort en voorzieningen te bieden voor privé-geleide groepen. Het brengt je safari-ervaring naar een hoger niveau!

De Quivertree is een plant die doet denken aan de Aloe plant en heeft een prachtige bast met goud bruine tinten. We fotograferen ze natuurlijk in het warme licht van de ondergaande zon, maar we gaan in de avond verder met het vastleggen van de Quiver trees in combinatie met de nachtelijke sterren hemel. Deze periode waarin deze reis plaats vind is ideaal vanwege de vaak heldere nachten. Zoals eerder gezegd; Namibië is door zijn klimaat en geografische locatie één van de beste plaatsen ter wereld voor het vastleggen van de sterrenhemel!

Naast de Quiver trees, staat ook Giant's playground op het programma. De rotsen van Giant's playground lijken op elkaar gestapeld te zijn, net alsof een reus met een blokkendoos aan het spelen is geweest. In deze gebieden kunnen we uren bezig zijn met de natuurlijke vormen en lijnen van dit fantastische landschap.

Na een laatste sessie bij Giants Playground, waarbij de opkomende zon de lucht wat extra kleur geeft, vertrekken we naar Lüderitz. We gaan in de middag even op pad om een gevoel van de omgeving te krijgen en er is tijd om zelf even op pad te gaan.

Vandaag gaan we vroeg op pad om Kolmanskop vanaf zonsopkomst te fotograferen. We hebben hiervoor speciale vergunningen die ons in staat brengen buiten de reguliere openingstijden te fotograferen.

Klein-Aus Vista ligt in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park, aan de voet van het Aus gebergte. Desert Horse Inn beschikt over 30 comfortabele en-suite kamers. De centrale lounge biedt een self service bar. Verder is hier het restaurant met een terras, vanwaar u fantastische uitzichten heeft over de woestijn.

We verblijven in het Namib-Naukluft National Park zelf zodat we ruim vóór zonsopgang en ruim na zonsondergang in Deadvlei kunnen zijn. Ook het uitzicht vanaf de duinen is magnifiek, het late en het vroege licht is magisch.

Tijdens onze sessies in dit gebied gaan we twee keer Deadvlei, zodat we gedurende de zonsopkomst en ondergang kunnen werken aan de beste composities. Het licht in de ochtend een avond is ook iedere keer anders. Doordat we voor- en na- de hordes toeristen aan het fotograferen zijn kunnen we ook werken in een omgeving die nog vrij is van de grote groepen bezoekers. We hebben uiteraard oog voor de bewoners van deze prachtige omgeving en zullen waar mogelijk stoppen om ook deze vast te leggen.

Voor onze dosis uitgestrekte landschappen en wijdse vergezichten, is Namib Dune Star Camp het ideale toevluchtsoord in de buitenlucht. Het is gelegen midden in de Namib-woestijn en een prachtige lokatie om het dramatische woestijnlandschap te voet te verkennen voor een echt intieme ervaring.

Na de droge en zanderige omgeving van de woestijn, staat er ons nu een flinke verandering te wachten, we gaan naar de kustplaats Walvisbaai waar het zomaar mistig en kil kan zijn.

We overnachten in Desert Breeze op basis van logies en ontbijt. Desert Breeze verbindt de Namib woestijn met de architectuur van Swakopmund dat slechts op enkele minuten afstand ligt. De lodge is gebouwd aan de rand van het stadje en bestaat uit 12 luxe bungalows en één grote villa met 2 slaapkamers, die elk uitzicht hebben over de weidse duinen de Namib woestijn. Deze mooie lodge is de uitvalsbasis voor onze tours in dit gebied.

Wij gaan terug het binnenland in voor een bezoek aan de waanzinnig mooie locatie van Spitzkoppe. De luxe Spitzkoppen lodge is onze uitvalsbasis voor onze ochtend-, avond-, en nachtelijke sessies in dit gebied. Er valt zoveel te ontdekken dat we hier twee nachten verblijven.

Het is tijd voor wat wildlife! We vertrekken naar een luxe private game reserve voor twee safari drives. Tijdens de eerste middagdrive gaan we op zoek naar dieren in beste licht. We hebben ons eigen privé voertuig met voor iedereen een "raamplaats". De auto is geheel open voor maximaal zicht. Op de ochtend van ons vertrek maken we nog een laatste korte gamedrive voordat we helaas iedereen af moeten zetten op Windhoek airport.

Deze unieke fotoreis door zuidelijk Namibië richt zich op landschap, macro en dieren in het wild. We slapen waar mogelijk op de meest fantastische locaties met dito accommodatie. Qua comfort zal het ons aan niets ontbreken zodat we ons volledig kunnen richten op onze fotografie.
We maken gebruik van onze eigen speciaal ingerichte 4×4 met voor iedere deelnemer veel ruimte en een eigen raamplaats. De fysieke belasting is minimaal, maar de wandeling naar deadvlei kan een uitdaging zijn voor sommigen.  Door de opbouw van de reis is hij geschikt voor fotografen van ieder niveau, maar ook reis-liefhebbers en niet-fotografen zijn van harte welkom. Doordat we vaak wat langer gebruik maken van dezelfde accommodatie zou je bijvoorbeeld best eens een ochtend of middag kunnen relaxen bij één van onze lodges

De prijs van deze reis (niveau 2024) is € 8.895,- en is gebaseerd op
logies in je eigen privé kamers. Een kamer delen kan natuurlijk uit en zal resulteren in een iets lagere reissom.

INBEGREPEN:

 • Alle accommodatie op een volpension basis
 • Vervoer in een luxe 4×4 safarivoertuig met airconditioning met een ruime zitplaats bij het raam
 • Alle reguliere maaltijden
 • Continu fotografische begeleiding en beoordelingen van de resultaten op regelmatige basis
 • Diensten van een lokaal geregistreerde en ervaren (Engels-sprekende) safari gids
 • Alle entreegelden en excursies zoals beschreven in de route
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Windhoek
 • Mineraalwater en softdrinks aan boord van het safarivoertuig
 • NiSi filters zijn op verzoek te leen voor deze fotoreis

EXCLUSIEF:

 • Internationale vluchten naar Namibië en eventuele luchthaven belastingen
 • Alle maaltijden die niet zijn opgenomen in de uitgebreide routebeschrijving (deze wordt op verzoek toegezonden)
 • Consumpties in de lodges en tijdens de diners
 • Wasservice is beschikbaar bij bepaalde lodges tegen een meerprijs
 • Fooien
 • Items van persoonlijke aard (telefoonkosten, souveniers, medicijnen enz.)
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPMERKINGEN:

 • Alle items en diensten zijn afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van doorgaan van deze reis. In overleg kunnen we uitwijken naar een vergelijkbare accommodatie
 • De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze reis
Voor het ontvangen van de uitgebreide brochure kunt het aanvraagformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Uiteraard kan u me ook even bellen op + 31 6 43094804.
Interesse in ander reizen? Kijk dan ook even bij het volledige aanbod van mijn fotoreizen.