Fotoreizen Afrika

Mijn naam is Mike Muizebelt; natuurfotograaf en Afrika expert. Sinds 2004 reis ik zelf regelmatig door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika, maar ook heb ik ervaring opgedaan in Kenia en Tanzania. Met inmiddels meer dan een jaar aan self-drive ervaring door Afrika, kan ik me een expert noemen op het gebied van reizen en fotografie in Afrika.
Na het jarenlang zelf reizen en fotograferen lag het voor de hand om ook anderen de gelegenheid te bieden de ruige wildernis, prachtige natuur en indrukwekkende landschappen te laten ervaren. Ik neem je graag mee op één van mijn fotoreizen naar Afrika!
Reizen waarbij je als deelnemer niet alleen maar proeft, voelt, ervaart en beleeft, maar ook leert hoe u al die indrukken en ervaringen fotografisch vast kunt leggen. Met behulp van mijn input als professioneel fotograaf, leer ik je kijken naar de Afrikaanse natuur met de blik van een fotograaf. Je ziet allerlei bijzondere lijnen, belichtingen en details die normaal onopgemerkt blijven.
Al mijn fotoreizen naar Afrika zijn bedoeld voor enthousiaste fotografen, maar zijn ook zo samengesteld dat een niet fotograferende partner net zo zal genieten van de gebieden die we bezoeken.

Heb je nu al een reis geboekt of wil je liever zelf reizen? Dan kan ik je ook van dienst zijn. neem eens een kijkje bij mijn 1-daagse workshop safarifotografie.

Actueel aanbod van de Fotoreizen Afrika

Fotoreis Namibië: The Ultimate Experience
– 30 april tot en met 14 mei 2022: 1 plaats beschikbaar

 

Fotoreis Botswana: Into the Wild
DATA 2021:
– 27 augustus tot en met 11 september 2021: (wachtlijst)
– 15 september tot en met 30 september 2021: (Wachtlijst)
– 4 oktober tot en met 19 oktober 2021 (wachtlijst)

Opbouw van de fotoreizen

Ik organiseren natuur- en fotoreizen waarbij de prijs-kwaliteit voorop staat. Het zijn reizen met veel aandacht voor de fotografie, maar met ook veel ruimte voor het genieten van de overige zaken. We hebben tijd om alle indrukken te laten rusten, al dan niet in een luxe lodge of ons full-service basiskamp midden in de natuur. De Afrikaanse keuken (braai!) en gastvrijheid vormt de basis om iedere dag goed uitgerust weer op pad te gaan.
In veel gebieden blijven we vaak een paar dagen zodat we de reistijden gedurende een hele reis relatief kort houden en we een gebied fotografisch uit kunnen diepen.
Omdat ik het belangrijk vind om alle tijd voor jullie, mijn gasten, te hebben, reis ik altijd met een lokale gids. Hij of zij, weet niet alleen veel over de lokale cultuur en natuur, maar ze weten ook als geen ander hoe ze de auto op de positie moeten zetten. We richten ons uiteraard niet op de kwantiteit, maar wel op de kwaliteit van onze foto’s. Dus niet: luipaard zien, foto nemen en weer weg naar een mogelijk volgende waarneming. De gids geeft veel uitleg omtrent alle aspecten van de natuur. We nemen dus alle tijd, niet alleen voor de foto, maar ook om verder na te genieten van het wild en de natuur.

Op fotografisch gebied zullen we de gehele reis veel disciplines aan bod laten komen. Hoe werk ik met een lange telelens? Waarop let ik bij landschapsfotografie? Er is vaak geen lichtvervuiling dus ook nachtfotografie en bijvoorbeeld startrails komen uitgebreid aan bod. Macrofotografie op de lodge of in het camp? Ook daar gaan we mee aan de slag!

Welwitschia in Namibië
Woestijn olifant - Namibie

Waarom een fotoreis met mij? Hoe maak ik het verschil?

  • We reizen naar de mooiste natuurgebieden en nationale parken die alles in zich hebben voor het maken van de perfecte foto. We verblijven op iedere locatie bij voorkeur minimaal 2 nachten, in de grotere parken zelfs 3. Op die manier hebben we voldoende tijd om alles grondig te verkennen, zonder ons te moeten haasten.
  • We reizen niet aan en stuk door en zien Afrika dus niet alleen vanuit onze 4×4. Waar mogelijk verlaten we de auto en ervaren we de natuur wandelend door het gebied waar we dan zijn. Hierdoor vermijden we belemmeringen die het fotograferen vanuit een auto met zich mee kan brengen
  • We maken sowieso vrijwel iedere dag een vroege-ochtend en de late-namiddagsafari. We maken zo optimaal gebruik van het beste licht (en dat is in Afrika vaak spectaculair!) We beslissen zelf voor hoe lang we op fotosafari wilt gaan. Normaal gesproken reizen we op een verplaatsingsdag in de middag van punt A naar B. Anders is de middag voor jezelf om even lekker te luieren onder het genot van lekkere lunch of koel drankje.
  • Door mijn ervaring ben ik een specialist op het vinden van de plaatsen voor het nemen van DE foto van je reis. Naast de klassieke fotografie werken we uiteraard ook aan een creatief en afwisselend portfolio.
  • Doordat er een extra gids (en soms zelfs nog een eigen kok) mee gaat, is er voor mij veel tijd om tussendoor korte presentaties en foto besprekingen te houden. Zo is er altijd ruimte voor een optimale kennisoverdracht.
  • Ik werk alleen met erkende lokale operators die het betreffende gebied door en door kennen en ruime ervaring hebben. We laten niets aan het toeval over.
  • De reizen zijn kleinschalig zodat individuele aandacht gegarandeerd is en er voor iedereen veel ruimte is (zoals bijvoorbeeld de gegarandeerde eigen raamplaats).
  • Iedere reis wordt zo volledig mogelijk aangeboden, geen extra kosten als maaltijden, entreegelden, fooien, e.d. Extra uitgaven zijn vaak beperkt tot alleen de extra persoonlijke uitgaven.
  • Eventueel organiseer ik privé fotoreizen waarbij we de reis zullen samenstellen op uw individuele wensen, alles is hierbij mogelijk! Je kunt natuurlijk ook met een aantal bevriende fotografen vragen om een uitgewerkt voorstel.