Scroll naar boven

Fotoreizen Afrika

Mijn naam is Mike Muizebelt; natuurfotograaf en Afrika expert. Sinds 2004 reis ik zelf regelmatig door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika, maar ook heb ik ervaring opgedaan in Kenia en Tanzania. Met inmiddels meer dan een jaar aan self-drive ervaring door Afrika, kan ik me een expert noemen op het gebied van het reizen en het beoefenen van wildlife- en landscape fotografie in Afrika.
Met deze persoonlijke ervaring als bagage, lag het voor de hand om ook anderen de gelegenheid te bieden de ruige wildernis, prachtige natuur en indrukwekkende landschappen te laten ervaren. Ik neem je dan ook graag mee op één van mijn fotoreizen naar bijvoorbeeld Botswana of Namibië.
Reizen waarbij je als deelnemer niet alleen maar proeft, voelt, ervaart en beleeft, maar ook leert hoe u al die indrukken en ervaringen fotografisch vast kunt leggen. Met behulp van mijn input als professioneel fotograaf, leer ik je kijken naar de Afrikaanse natuur met de blik van een fotograaf. Je ziet allerlei bijzondere lijnen, belichtingen en details die normaal onopgemerkt blijven. Al mijn fotoreizen naar Afrika zijn bedoeld voor enthousiaste fotografen, maar zijn bovendien zo samengesteld dat een niet fotograferende partner net zo zal genieten van de gebieden die we bezoeken.

Heb je nu al een reis geboekt of wil je liever zelf reizen? Dan kan ik je ook van dienst zijn. neem eens een kijkje bij mijn 1-daagse workshop safarifotografie.

Actueel aanbod van de Fotoreizen Afrika

15 daagse Fotoreis Namibië 2025: The Ultimate Experience
– 26 mei TOT en MET 11 Juni 2025: Open voor pre-booking
16 daagse Fotoreis Botswana: Into the Wild
DATA 2024:
– 29 augustus tot en met 13 september 2024: VOL
– 15 september tot en met 30 september 2024: reis in Optie; 3 plaatsen vrij
Job Klijnstra
Job Klijnstra
2024-05-28
De fotoreis naar Namibië (mei 2024) wordt door Mike omschreven als ‘The Ultimate Experience’. Nou, dat is het ook geworden. De reis is heel doordacht opgebouwd, fotoshoots meestal tijdens de mooie ‘uurtjes’; reizen naar een volgende locatie als het heet is en het licht te hard. We zijn op veel locaties geweest, allemaal prachtig om te zien en altijd op het juiste moment om te fotograferen, daar zorgt Mike wel voor. Het is vooral een landschapsreis, daar staat Namibië ook om bekend maar uiteraard hebben we ook hotspots als Kolmanskop, Walvis Bay en Swakopmund bezocht. De meeste lodges vielen ook in de categorie ‘ultimate’, maaltijden inclusief, drankjes vaak ook, alles perfect geregeld door Mark, onze gids en chauffeur. Hoogtepunt voor mij zijn de vele duinlandschappen die we gezien hebben, met prachtige kleuren, texturen en licht/schaduw patronen. Daarnaast wil ik ook de ‘Little Five’ noemen, de kleine monsters die op en onder het duinzand leven. Met de juiste gids konden we ook die voor de camera krijgen. Wonderschoon! Fototechnisch heb ik veel van Mike geleerd, hij is altijd bereid om met je mee te kijken, advies te geven en foto’s te bespreken. Daarnaast wil ik ook Mark nogmaals noemen: mede door de wijze waarop hij zijn verschillende rollen (naast chauffeur ook gastheer en spotter) heeft ingevuld, is dit een onvergetelijke reis geworden.
Erika Schouten
Erika Schouten
2024-05-24
De door Mike Muizebelt ontworpen fotografiereis "Namibië, the ultimate experience" heb ik van 4 tot 20 mei 2024 meegemaakt en deze reis is absoluut een ultieme ervaring. Niet alleen door de fotobegeleiding van Mike zelf, maar zeker ook door de gekozen overnachtingsplekken en de keuze voor de betere eetgelegenheden en het dus naast een fototrip óók een hoogstandje is op slaap en eetervaring. Hier speelt zeker Mike zijn horeca achtergrond een rol. Voor de fotografielocaties ben je met Mike Muizebelt altijd op de juiste tijd op de juiste plaats en hoef je nooit bang te zijn dat je achter de feiten (het licht) aanloopt. Iedereen kan apps en horloges gebruiken maar Mike weet door zijn jarenlange Afrika ervaring exact de gevolgen van het continu veranderende licht te pakken. Mike en zijn vaste gids Mark nemen je alle zorgen uit handen waardoor je alle tijd kunt besteden aan je fotografie. Het enige minpuntje in deze reis is dat de overnachtingslocaties zo geweldig zijn dat het jammer is dat je maar 1 of 2 nachten mag blijven...
Yvonne van Leeuwen
Yvonne van Leeuwen
2024-05-22
Wauw wauw, wat een reis. Wat heeft Mike een prachtige plekken uitgezocht. Niet alleen om te fotograferen maar ook om te overnachten. Echt Ultimate dat valt naar mijn idee niet te overtreffen. De fotosessies zijn mooi verdeeld. Tijdens het warme gedeelte van de dag als het licht te hard is verplaatsen we ons in een auto waar iedereen een plekje aan het raam heeft. Tijdens een lange afstand wordt er onderweg regelmatig gestopt worden. Voor een koffie of een picknick. Wat een hele gezellige sfeer geeft. Maar ook als we iets speciaals zien is er een mogelijkheid voor een stop. De plekken om te fotograferen zijn zeer divers. De gids die mee is , is ook de chauffeur. Hij is bijna een wandelende of eerder een rijdende encyclopedie die alles weet van de plekken waar we komen of langsrijden. Met ook nog een stukje geschiedenis. Hij blijkt ook heel goede ogen te hebben en een kameleon vanuit een rijdende auto te kunnen spotten. Geweldig. We hebben in 14 dagen bijna 4000 kilometer afgelegd op het land. Ja, op het land, want we zijn ook op zee geweest. Kortom een veelzijdige reis waarin ik niet zomaar een hoogtepunt kan kiezen. Zonsopgang en zonsondergang in verschillende gebieden, nachtsessies een urbux locatie en dieren hoe veelzijdig wil je het hebben? Ik heb met heel veel plezier deze reis beleeft en mooie herinneringen en foto’s gemaakt. Mike je hebt een fantastische reis georganiseerd!
Eka J
Eka J
2024-05-22
De fotoreis naar Namibië, georganiseerd door Mike, was een van de meest gedenkwaardige ervaringen voor mij. Elk detail van deze reis was zorgvuldig doordacht. We hebben de meeste kleurrijke en ongelooflijk mooie landschappen van dit land gezien en gefotografeerd, verbleven in fantastische lodges en hebben veel geleerd over fotografie van Mike. Ik zou zijn reis aanraden aan iedereen die meer wil leren over fotografie en plaatsen wil zien die niet door alle reisbureaus in één reis worden aangeboden. Wees voorbereid om veel te reizen, minder te slapen dan gewoonlijk, maar enorm veel plezier te beleven aan de dingen die je ziet en bezoekt!
Dennis Borman
Dennis Borman
2023-11-09
Toffe kerel die Mike, geeft erg leerzame workshops. Passie voor het vak fotografie✌️
Michiel van Schravendijk
Michiel van Schravendijk
2023-10-10
Botswana - Into the Wild 2023 Als je leven de verzameling van je herinneringen is, levert Botswana - Into the Wild met Mike Muizebelt een prachtige bijdrage aan je bestaan, een verrijking. Met passie, professionaliteit en humor voert Mike je, met zijn lokale team, door de indrukwekkende schoonheid van Botswana en biedt hij je alle mogelijkheden om ervan te genieten. Als liefhebber van natuur en cultuur. Als reiziger. Als fotograaf. Als levensgenieter.
pam van holthe tot echten
pam van holthe tot echten
2023-10-10
Botswana into the Wild. September 2023. Een prachtige fotoreis door de natuurparken van Botswana met professionele, fotografische begeleiding van Mike. We sliepen in luxe tenten met echte, comfortabele bedden. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Mike gaf goede fotografie tips, het eten was heerlijk en we hadden veel plezier. De dagen begonnen met een snel ontbijt bij het kampvuur terwijl de lucht oranje kleurde en eindigde bij hetzelfde kampvuur met volle sd kaarten onder een adembenemende sterrenhemel. Het was een bijzondere ervaring zo dicht bij de dieren te zijn en hun interactie te observeren. Veel geleerd, geïnspireerd, en met mooie herinneringen terug naar huis.
Inge Verjans
Inge Verjans
2021-01-07
Super om met Mike workshops te volgen. Top uitleg.

Opbouw van de fotoreizen

Ik organiseer natuur- en fotoreizen waarbij de prijs-kwaliteit altijd voorop staat. Het zijn reizen met veel aandacht voor de fotografie, maar met ook veel ruimte voor het genieten van de overige zaken. We hebben tijd om alle indrukken te laten rusten, al dan niet in een luxe lodge of ons full-service basiskamp midden in de natuur. De Afrikaanse keuken (sterrendiners vanaf een houtvuur!) en gastvrijheid vormt de basis om iedere dag goed uitgerust weer op pad te gaan.
In veel gebieden blijven we vaak een paar dagen zodat we de reistijden gedurende een hele reis relatief kort houden en we een gebied fotografisch uit kunnen diepen.
Omdat ik het belangrijk vind om alle tijd voor mijn gasten te hebben, reis ik altijd met een lokale gids. Hij of zij, weet niet alleen veel over de natuur en cultuur, maar ze weten bijvoorbeeld ook als geen ander hoe ze de auto op de juiste positie moeten zetten. We richten ons uiteraard niet op de kwantiteit, maar wel op de kwaliteit van onze foto’s. Dus niet: luipaard zien, foto nemen en weer weg naar een mogelijk volgende waarneming. De gids geeft veel uitleg omtrent alle aspecten van de natuur. We nemen dus alle tijd, niet alleen voor de foto, maar ook om verder na te genieten van het wild en de natuur tijdens onze sightings.

Op fotografisch gebied zullen we de gehele reis veel disciplines aan bod laten komen. Hoe werk ik met een lange telelens? Waarop let ik bij landschapsfotografie? Er is vaak geen lichtvervuiling dus ook nachtfotografie en bijvoorbeeld startrails komen uitgebreid aan bod. Macrofotografie op de lodge of in het camp? Ook daar gaan we mee aan de slag!

Welwitschia in Namibië
Woestijn olifant - Namibie

Samenwerking

Voor de benodigde kennis op het gebied van reizen en alle reistechnische zaken werk ik samen met dé expert op het gebied van Afrika reizen: BMS-Travellers. BMS-Travellers is al 45 jaar de expert in maatwerkreizen naar diverse bestemmingen in zuidelijk Afrika.
In de diverse bestemmingen zelf werken we alleen met de beste bedrijven en lokale partners. Het spreekt voor zich dat de reizen volledig op maat worden samengesteld, zodat we altijd onder de beste omstandigheden kunnen genieten van alle elementen in onze reis.

Waarom een fotoreis met mij? Hoe maak ik het verschil?

  • We reizen naar de mooiste natuurgebieden en nationale parken die alles in zich hebben voor het maken van de perfecte foto. We verblijven op iedere locatie bij voorkeur minimaal 2 nachten, in de grotere parken zelfs 3. Op die manier hebben we voldoende tijd om alles grondig te verkennen, zonder ons te moeten haasten.
  • We reizen niet aan en stuk door en zien Afrika dus niet alleen vanuit onze 4×4. Waar mogelijk verlaten we de auto en ervaren we de natuur wandelend door het gebied waar we dan zijn. Hierdoor vermijden we belemmeringen die het fotograferen vanuit een auto met zich mee kan brengen
  • We maken sowieso vrijwel iedere dag een vroege-ochtend en de late-namiddagsafari. We maken zo optimaal gebruik van het beste licht (en dat is in Afrika vaak spectaculair!) We beslissen zelf voor hoe lang we op fotosafari wilt gaan. Normaal gesproken reizen we op een verplaatsingsdag in de middag van punt A naar B. Anders is de middag voor jezelf om even lekker te luieren onder het genot van lekkere lunch of koel drankje.
  • Door mijn jarenlange ervaring ben ik een specialist op het vinden van de plaatsen voor het nemen van DE foto van je reis. Naast de klassieke fotografie werken we uiteraard ook aan een creatief en afwisselend portfolio. Alle reisbestemmingen zijn daarnaast minstens 1, maar vaak al meerdere keren bezocht door mij zodat ik ten alleen tijde ook een plan-B klaar heb liggen.
  • Doordat er een extra gids (en soms zelfs nog een eigen kok) mee gaat, is er voor mij veel tijd om tussendoor korte presentaties en foto besprekingen te houden. Zo is er altijd ruimte voor een optimale kennisoverdracht.
  • Ik werk alleen met erkende lokale operators die het betreffende gebied door en door kennen en ruime ervaring hebben. We laten niets aan het toeval over.
  • De reizen zijn kleinschalig zodat individuele aandacht gegarandeerd is en er voor iedereen veel ruimte is (zoals bijvoorbeeld de gegarandeerde eigen raamplaats).
  • Iedere reis wordt zo volledig mogelijk aangeboden, geen extra kosten als maaltijden, entreegelden, fooien, e.d. Extra uitgaven zijn vaak beperkt tot alleen de extra persoonlijke uitgaven.
  • Eventueel organiseer ik privé fotoreizen waarbij we de reis zullen samenstellen op uw individuele wensen, alles is hierbij mogelijk! Je kunt natuurlijk ook met een aantal bevriende fotografen vragen om een uitgewerkt voorstel.

Meer weten? Kijk eens bij de huidige fotoreizen naar Namibië of naar de wildlife georiënteerde reis naar Botswana.