Glow in the Dark Schorpioen.

Schorpioenen hebben eiwitten in hun exo-skelet zitten die UV-licht omzetten in een gloeiend kleurtje. Er zijn kleine UV zaklampjes op de markt waarmee je in het donker de aanwezigheid van deze kleine rovers erg makkelijk kan waarnemen.

Beginner Tip:
Als je eenmaal een schorpioen gevonden hebt, bekijk dan goed hoe hij het beste te benaderen is zonder hem te verstoren. Hoe minder trillingen je zelf voortbrengt, hoe groter de kans op succes. Mocht hij toch wegvluchten, dan is de kans groot dat binnen een tiental minuten weer terug komt. Onthoud dus waar je hem hebt gezien en kom later even terug.
Je hoeft geen beeldvullend macro beeld te maken van deze dieren, zijn karakteristieke vorm komt het beste uit als je hem wat meer ruimte in je beeld geeft. Zet je camera op handmatige belichting en begin met fotograferen rond de 15 seconden, f8 en 400 iso.
De uiteindelijke belichting hangt af van de kracht van je zaklampje, de afstand waar je vandaan schijnt en eventueel aanwezig omgevingslicht. Beoordeel na de eerste opname je beeld en pas je belichtingsfactoren aan om tot een juist belicht beeld te komen.

Pro Tip:
Voor een mooie egale belichting beweeg je je lampje rondom de schorpioen. Hierdoor vul je slagschaduw op en zal de volledige schorpioen goed belicht zijn. Wil je meer scherptediepte? Experimenteer dan eens met de Laowa 15mm macro

Hoe maak je dit beeld?
Lens: Laowa 15mm macro
Instellingen: Lage ISO, diafragma geknepen, lange belichting vanaf statief
En dan: Kantel je statief heel langzaam naar voren zodat de lens een paar centimeter boven het onderwerp zit. Controleer je scherpstelpunt op je LCD scherm. Klap de spiegel omhoog voor een trillingsvrije opname en beweeg de UV zaklamp rond het onderwerp voor een egale belichting

Leave a comment