In samenwerking met de Nederlandse importeur TSE imaging (en ontstaan door mijn contact met hun als ambassadeur voor de Sirui statieven en filter lijn) kan ik jullie een aantal magazijn restanten van de professionele Athabasca Ark filter lijn aanbieden.
Op sommige artikelen kunnen deze kortingen tot 65% van de adviesprijs oplopen en de meeste artikelen gaan weg met minimaal 50% korting.

Athabasca is een superieur filtersysteem voor fotografie en video. Het systeem bestaat uit speciale adapterringen van 52 tot 82mm, een snelkoppelings-filterhouder die volledig van aluminium is gemaakt en rechthoekige glasfilters van Schottglas afkomstig uit Duitsland en Japan. Athabasca levert in Nederland grijsfilters en grijsverloopfilters.

Metaalcoatings aan weerszijden van het optische glas leveren een absoluut neutrale filtering en zijn bovendien waterafstotend en krasbestendig. De filters worden standaard geleverd met een vezeldoek en verpakt in een stevige sleeve.

Het Athabasca filtersysteem lijkt in niets op wat je ooit gezien hebt in kwaliteit en afwerking. Tot en met de verpakking is het een topproduct, gericht op de professionele gebruiker. De productcatalogus tref je hier aan.

Wil je meer lezen over ND filters en hun invloed op je sluitertijd? Lees dan even dit artikel in mijn blog.

Ik ben zelf gebruiker van het Ark systeem met 150mm en 170mm voor mijn Pentax 15-30mm lens en ben uitermate tevreden met de resolutie en kleurechtheid van dit systeem.
Ik gebruik deze filters nu bijna een jaar en weet zeker dat jullie tevreden zullen zijn met de kwaliteit.

Waarom deze opruiming? Met de komst van het net iets betere Sirui Systeem stopt de importeur echter met deze lijn. Een fantastische kans om voor relatief weinig geld te beginnen met filterfotografie!

Maar ook voor bestaande gebruikers zijn er bijzondere filters, zoals een 5 stops gradatie filter. Deze kunnen tegen deze bodemprijzen wellicht nu wel interessant zijn. Deze filters zijn compatibel met vrijwel alle bestaande houders.

De filters worden rechtstreeks geleverd en verzonden door de importeur en hebben uiteraard de volledige garantie.

De voordelige optie voor lenzen tot 67mm is het Ark A4 systeem (75mm)

Voor lenzen met een diameter tot 82mm is er het Ark A3 systeem (100mm)

En voor de “Specials” als de Tamron 15-30, de Canon 11-25, de 17mm TS of de Nikon 14-24 is er het Ark systeem (150/170mm)