Scroll naar boven

Creatieve natuurfotografie

Als Pentax ambassadeur (met een lichte verzamel “tik”) bezit ik een mooie collectie lenzen. Maar om mijn creativiteit te prikkelen kies ik uit deze lenzen vaak één specifieke lens, waar ik vervolgens een dag mee op pad ga.
Zo dwing ik mezelf bewust na te denken hoe ik met die ene lens het onderwerp zal gaan vastleggen. Vaak ontstaan hier mijn meest originele en verrassende beelden uit.

Verrassing is sowieso een stokpaardje voor mij. Liever geen cliché beelden…… Zo heb ik ook tot begin 2017 nog nooit een vogelhut van binnenuit gezien!! Dit maakt me redelijk uniek in mijn soort. Ik ga duidelijk niet voor de makkelijke prooi, maar houdt van experimenteren, uitproberen, leren….

Natuurfotografie is vooral kijken

Zoals bij iedere natuur fotograaf, draait het voornamelijk om de zoektocht naar het juiste licht. De natuur is mijn werkveld, de onderwerpen eindeloos.
Lichtval, contrasten en kleurschakeringen trekken vaak mijn aandacht, het onderwerp zelf is vaak bijzaak.

Niet alleen hier in Nederland, maar ook op mijn reizen naar bijvoorbeeld Afrika draait het om de kwaliteit van het licht.
Middagen, met hard licht worden gebruikt om van A naar B te komen en boodschappen te doen, zodat al het mooie ochtend- en avondlicht voor mijn fotografie ingezet kunnen worden.

Natuurfotografie in Afrika

Velen kennen mij als Afrika-fotograaf en ik laat daarmee natuurlijk wel zien dat wat je van ver haalt lekker kan zijn. Maar ik kan je ook laten zien dat lekker niet van ver hoeft te komen. Zoals eerder gezegd gaat het in mijn beelden niet enkel om het onderwerp, maar voornamelijk om zaken als het juiste licht, een goede achtergrond, in het oog springende details, een goede compositie. En zo heb ik in de loop der jaren een fijn portfolio vol lekkers opgebouwd, die nog altijd smaakt naar méér…….