Scroll naar boven

Reisfotografie, de juiste voorbereiding

Reisfotografie, iedereen doet er aan mee op zijn eigen manier. Voor de een is het doel het vastleggen van de reis in al zijn facetten, de ander zal meer geïnteresseerd zijn in de kenmerken van de lokale cultuur en weer een ander wil graag specifieke dier- of plantensoorten zien en fotograferen.
De daadwerkelijke reiservaring kan bij de fanatici onder ons hierbij wel onder druk komen te staan, iets waar ik persoonlijk heel erg voor uitkijk. Knappe beelden zijn fraai, maar een ervaring met al je zintuigen op scherp laat vaak een onuitwisbare indruk achter.

Toch hebben we allemaal 1 ding gemeen, we willen het beste uit onszelf en de mogelijkheden halen om in een later stadium een mooi beeldverslag te kunnen maken.

Met mijn zeer uitgebreide reis ervaringen door met name Afrika en Azië help ik je om het beste uit jezelf te halen.

Ken de (on)mogelijkheden

Doordat ik al een paar keer eerder in Sossusvlei in Namibië was geweest, was ik op de hoogte van de reistijd naar Deadvlei. Deadvlei is de welbekende witte kleipan in het Namib-Naukluft National Park in Namibië.
Deze Dodevlei is omgeven door een aantal van de hoogste duinen ter wereld, waarvan de hoogste 300 tot 400 meter hoog is, en op een zandstenen terras ligt.
Door de droogte in dit gebied vergaan de Acacia bomen op deze vlakte niet en de exemplaren die er nu staan zijn ongeveer 900 jaar oud.

Slechts een keer of 5 per jaar laten de omstandigheden het toe dat de zeemist deze kleipan binnen trekt. Als fotograaf kan je deze weersomstandigheden natuurlijk niet voorspellen, WEL kan je door onderzoek en mogelijk eerdere bezoeken een aantal composities een soorten beeld in gedachten hebben. Zo kan je uit dit soort unieke omstandigheden het maximale uit je fotosessie halen.
Zo heb ik me deze ochtend bewust gefocussed op weids beeld waarbij de mist een prominente plaats innam. Voorbeelden van deze uitzonderlijke kans voor mijn reisfotografie staan op de eerste rij hieronder. De “normale” omstandigheden op de tweede rij

Wat kan ik voor je reisfotografie betekenen?

Je kan uiteraard op 1 van mijn reizen meegaan! Zonder gekheid, dat is een optie, maar ik weet als geen ander dat een (vakantie)reis vaak het moment is om als gezin weer eens alle tijd voor elkaar te hebben. En wie zit er dan te wachten op een vreemde eend in de bijt?

Voor aanvang van je reis kan je dan ook gebruik maken van mijn kwaliteiten als sparring partner. Niet alleen door het face-2-face bespreken van je portfolio om te kijken waar je in de toekomst verbetering kan aanbrengen, maar ook met specifieke reisinformatie.

Voor zuidelijk Afrika is hier zelfs een aparte module gemaakt, waarbij ik je help je reis te plannen en je naast foto- ook talloze andere tips zal geven. Zo ga ik daarbij uitvoerig in op apparatuur, de daadwerkelijke fotografie op locatie, maar ook praktische zaken als bijvoorbeeld het kamperen in het wild.
Neem eens een kijkje bij deze module en je zult zien dat deze investering je reis en/of fotografie naar een hoger plan zal tillen.