Remembering Rhinos

Vorige week opende bij “La Galleria Pall Mall” in Londen de expositie van de Remembering Rhinos campagne. Margot Raggett van Remembering Wildlife had na een succesvolle kickstarter campagne weer een fantastisch mooi boek geproduceerd, waarvan 100% van de opbrengst ten goede komt aan de wereldwijde bescherming van neushoorns.

Voor dit boek hebben van 65 van de werelds beste wildlife fotografen foto’s beschikbaar gesteld. Enkele bekende namen zijn onder meer Steve Winter, Art Wolfe, Frans Lanting en Jonathan & Angela Scott. Ook ik had de eer om deel te mogen uitmaken van deze groep fotografen.

Naast de steun van het leveren van één van mijn beelden, wilde ik ook graag een meer persoonlijke bijdrage leveren. Daarom ben ik vorige week afgereisd om de opening van de expositie en de lancering van het boek bij te wonen in de Royal Geographical Society.

Sinds de lancering van het Remembering Rhinos project is er al meer dan £115,000 opgehaald voor de bescherming van deze soort. Een overweldigend succes en ik hoop dat dit initiatief nog veel navolging gaat krijgen in de toekomst.

Het boek zelf is een icoon voor de neushoornsoort en het design en de afwerking zijn werkelijk fantastisch. Niet alleen draag je door de aankoop van dit boek een steentje bij aan bescherming van deze soort, ook heb je een tijdloos document in handen! Bestellen kan via de speciale website

Tijdens de zeer druk bezochte opening van de expositie, waarbij de helft van de beelden direct verkocht werd, heb ik veel van gedachten kunnen wisselen met de aanwezigen. Erg mooi om te merken dat er zoveel mensen zijn die zich continue inzetten voor een wereld waarbij natuurbehoud voorop staat. Je vertrouwen in de mensheid krijgt zo weer een flinke boost!

De dag na de opening van de expositie was er een VIP avond in de Royal Geographical Society. Dit Koninklijk Geografisch Genootschap is een Brits wetenschappelijk genootschap. Vooral in de 19e eeuw en begin 20e eeuw ondersteunde en financierde dit genootschap een aantal bekende Britse ontdekkingsreizigers en -expedities. Heel bijzonder om te weten dat beroemde ontdekkingsreizigers als Charles Darwin, David Livingstone, Richard Francis Burton, Robert Falcon Scott en Edmund Hillary ook in dit gebouw hebben rond gelopen.

Voor mij persoonlijk was de presentatie van Johan Marais van Saving the Survivors zeer indrukwekkend. Zelfs de meest stoere kerel in de zaal hield het niet droog bij zijn presentatie. Wat een held!
Maar ook het werk van Steve Winter en de daarmee gegeneerde aandacht en actie ten aanzien van dierenbescherming was top.

Voor de 21 deelnemende fotografen die aanwezig waren, was de pauze een mooi moment om de boeken van de aanwezige gasten te signeren. Ik schat dat er totaal toch zo’n 3 tot 4000 handtekeningen gezet zijn. Fantastisch om te zien dat het boek op deze avond zo massaal gekocht is!

Related Posts

Leave a comment