Deze review verscheen eerder bij Cameranu

Think Tank Streetwalker Harddrive V2.0

Introductie

Door intensief gebruik was mijn oude fototas, een Gura Gear Bataflae 32L, aan vervanging toe. Zodoende begon mijn zoektocht naar een opvolger om mijn apparatuur in te vervoeren.
Nu is het kiezen van de juiste tas, één die goed aansluit bij je eigen apparatuur en de inzet daarvan, altijd een flinke klus. Als je echt plezier van je fototas wilt hebben moeten zoveel mogelijk van zijn eigenschappen overeenkomen met je wensen. Voor mij zijn er een aantal kern-eigenschappen waaraan een fototas ten minste moet voldoen.

Think Tank Streetwalker Full Kit
Je neemt ongemerkt nogal wat mee op een dagje fotograferen...

Laag eigen gewicht;
Tijdens trektochten door de natuur, of tijdens reizen, neem je vaak flink wat apparatuur mee. Al snel gaat iedere extra kilo tellen, dus een lichte tas geeft meer flexibiliteit voor de foto-kit die je mee neemt.

Binnen de gestelde eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen;
Er bestaat geen vaste regel die voor alle maatschappijen gelijk is, maar gemiddeld gelden de volgende afmetingen: maximaal 40 cm breed, 55cm hoog en 24cm diep.

Mijn basisuitrusting moet er gebruiksklaar in passen;
Bij het reizen door een vaak stoffig Afrika, wissel je niet graag van lens. Ik reis dan ook altijd met minimaal twee body’s die voorzien zijn van mijn meest geschikte lenzen voor een bepaalde activiteit. Vaak is dat een wildlife set, de Pentax K-1 met een 150-450mm. Daarnaast ligt een gebruiksklare landschap set in de vorm van de middenformaat Pentax 645Z met 28-45mm.

Er moet voldoende ruimte zijn voor mijn 13” laptop;
Een laptop is voor mij onmisbaar tijdens mijn fotoreizen, deze zal vanwege de veiligheid ook nooit in een auto, tent of hotel achtergelaten worden. Een goede opbergruimte in de tas is dus essentieel.

Ik reis inmiddels al jaren met een Think Tank Urban Disguise shoudertas en door de duurzaamheid en het gebruiksgemak van deze tas ben ik weer gaan zoeken in het assortiment van Think Tank.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Think Tank Streetwalker Harddrive V2.0 omdat hij op alle punten (en meer!) overeenkwam met mijn wensen. Ik neem zie hier graag even door.

De tekst loopt verder onder deze afbeelding

Think Tank Streetwalker Harddrive V2.0 review

De afmeting van Streetwalker Harddrive

Het valt niet te ontkennen dat dit nog steeds een vrij grote tas is volgens de normen van veel fotografen (29cm breed x 52cm hoog x 22cm diep). Maar voor mij is het de perfecte maat op basis van de meest gebruikte apparatuur. Al mijn apparatuur past er gemakkelijk in.

  • 13’ Macbook Pro Retina met een extra 8’ tablet
  • 2 Full frame bodies waarvan 1 met extra grip
  • Lenzen: 15-30mm, 24-70mm, 70-200mm, 150-450mm, 200mm macro
  • Reportage flitser met Cactus draadloze triggers
  • Reserve batterijen, snoertjes, batterijlader.
  • Theta 360 camera
  • Colorchecker passport
  • Zaklamp
  • Uitrusting voor algemeen dagelijks gebruik
Think Tank Streetwalker Harddrive
Veel ruimte voor alle apparatuur

Zoals je ziet is de Streetwalker Harddrive geschikt voor het vervoeren van een flinke uitrusting. Bovendien is het door zijn design ook mogelijk om alles op een eenvoudige en makkelijk bereikbare manier mee te nemen. Zijn relatief lage gewicht van 2 kilo voldoet ruimschoots aan de door mij gestelde norm van maximaal 2.5 kilo leeggewicht. Met bovenvermelde apparatuur heeft hij een totaalgewicht van ongeveer 15 kilo.

Interieur

Eén van de meest opvallende interne eigenschappen van deze tas zijn de scharnieren in zijn middenpanelen. Hierdoor kunnen ook camera’s met een extra batterij grip makkelijk een plek vinden in deze tas. Een camera met een 70-200mm en een camera met een 24-70mm passen zelfs boven elkaar in de tas.
De interne afmetingen van de tas zijn 28cm breed, 50cm hoog en 18cm diep.

Binnen in de tas zitten 2 additionele semi-transparante vakken zodat je zonder te hoeven graaien en grabbelen precies kan zien waar het items ligt waar je naar op zoek bent.

Think Tank Streetwalker with photo gear
"Perfect Fit"
Think Tank Streetwalker Harddrive Internal Storage
Semi transparante opbergvlakken
Think Tank Streetwalker Laptop Compartment
Aparte ruimte voor zowel je notebook als tablet
Bescherming van de uitrusting

Bescherming voor de kostbare uitrusting die je meeneemt is een belangrijke eigenschap voor iedere tas. De ThinkTank StreetWalker is in dit opzicht fenomenaal. De interne verdelers zijn op iedere gewenste plek te plaatsen zodat er altijd een perfect passende indeling te maken is zonder dat je apparatuur gaat schuiven. De opvulling en kussenwerking van de verdelers is ook zeer goed zodat een veilig transport gegarandeerd is.

De aparte hoes, met zijn ingang aan de achterzijde van de tas, voor mijn 13-inch Macbook Pro voelt ontzettend goed aan. De hoeveelheid opvulling of zogenaamde “padding” die Think Tank hier omheen heeft geplaatst is erg dik. Ik ben dus niet bang om het scherm te breken bij een moment van onzorgvuldigheid. In deze hoes is overigens ook ruimte voor de wat grotere 15-inch laptop modellen. In deze ruimte zit een apert vak waar ook een extra 10-inch tablet PC past.

Exterieur

De tas is gemaakt van duurzaam 1680D ballistisch nylon en hij is behandeld met een waterafstotende coating. Dit maakt de tas natuurlijk niet waterdicht, mocht je een flinke regenbui tegenkomen, dan biedt de meegeleverde regenhoes uitkomst.

De Streetwalker heeft maar liefst 4 aparte opbergvakken; 2 langwerpige, flexibele vakken aan de zijkanten. Hier is plaats voor bijvoorbeeld je waterfles en/of telefoon. Daarnaast zijn er 2 vakken aan de voorzijde voor allerhande klein materiaal. Het bovenste vak is weer onderverdeeld in handige kleinere vakjes, het onderste vak is een wat grotere ruimte waar je makkelijk een verrekijker of zonnebril in op zou kunnen bergen.
In 2 van deze vakken zijn klittenband strips geplaatst zodat je je autosleutels veilig kan opbergen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze er per ongeluk uitvallen.

Think Tank Streetwalker Harddrive Side
Flexibele zijvakken
Think Tank Streetwalker Storage
Veel opbergvakjes voor de kleinere items
Think Tank Streetwalker Harddrive Phone
Plekje voor je telefoon

Ik word wel eens aangesproken als ik aan het fotograferen ben en mensen willen vervolgens vaak een kijkje nemen op mijn website. Tijdens het mooiste licht zoeken naar je visitekaartje is niet echt tof, dus het semi-doorzichtige vakje voor je businesscards is een welkome feature!

De YKK RC Fuse ritsen zijn zelf reparerend(!) en zijn de meest duurzame ritsen die op dit moment te verkrijgen zijn. De rits voor het camera compartiment kan zelfs met een (niet meegeleverd) slot afgesloten worden.

Think Tank Streetwalker Businesscards
Businesscard houder

Uiteraard is er ook nagedacht over het vervoer van je statief. Ben je een fotograaf die maar incidenteel zijn statief meeneemt? Dan kan je alles goed verborgen opruimen binnen in de tas. Aan de onderzijde van de tas zit namelijk een aparte ruimte waarin het tasje verstopt zit waarin je je statiefpoten steekt. Vervolgens maak je je statief met de meegeleverde losse straps vast aan je tas.
Als je even geen statief gebruikt of hem liever in je hand meeneemt, stop je alles gewoon weer weg in de tas.

Think Tank Streetwalker Loaded
De volledige kit met statief bevestigd aan de tas
Think Tank Streetwalker detail
Gebruik je geen statief? Dan berg je de houder gewoon op.
Think Tank Streetwalker Tripod Strap
Afneembare statief bandjes
Think Tank Streetwalker Harddrive Chest
Verstelbare schouderbanden
Think Tank Streetwalker Harddrive loops
Draagringen aan de voorzijde
Comfort

Ik heb al een aantal tassen versleten in mijn leven, maar kan niet anders zeggen dat de afwerking van de schouderbanden van deze tas zijn uitstekend zijn. Zowel de dikte van de vulling, de afloop van deze riemen onder je armen door en de flexibiliteit van het materiaal zijn perfect. Mocht je extra materiaal mee willen nemen dan kan je deze bevestigen aan de twee ogen op deze schouderbanden.
De verstelbare borstband zorgt voor een additioneel draagcomfort.

Wil je je camera onder handbereik houden en de druk op je nek verminderen? Dan zijn er van Think Tank de zogenaamde Camera Support Straps V2.0 die er voor zorgen dat je camera aan de draagriemen geklikt kunnen worden.

Ik ben geen voorstander van een heupriem, maar ook hier is aan gedacht. Gelukkig kan deze verborgen worden onder het rugpaneel van de tas.
Het rugpaneel zelf is zo dik dat je niets terug voelt van het materiaal dat vervoerd wordt in de tas. Ook de aandacht voor een goede ventilatie op je rug is een groot pluspunt van deze tas. Het ademende air-mesh materiaal zorgt voor een goede afvoering van het vocht zodat de tas minder snel op je rug gaat plakken.

Uiterlijk

Met de ergonomie en het volume van deze tas zit het dus wel goed, maar ook zijn uiterlijk heeft een aantal pluspunten. Door zijn zwarte, ietwat zakelijke uitstraling zou hij bij een vluchtige blik ook door kunnen gaan voor een normale rugzak zonder dat hij gelijk geassocieerd wordt met fotografie. Ook is hij relatief smal en bij het inchecken voor een vlucht is dit een voordeel doordat hij onttrokken wordt aan het oog van de medewerkers.

Ik kijk er naar uit om komende jaren met deze tas te reizen

Think Tank Streetwalker Harddrive Comfort
Op het oog een normale rugzak
Think Tank Streetwalker Harddrive Front
Nauwelijks zichtbaar als je voor de check-in balie staat...

Ben je na het lezen van deze review enthousiast geworden? Hij is te koop bij onder andere Cameranu.nl

Leave a comment