Workshop Creatieve Herfstfotografie

Workshop creatieve natuurfotografie

De laatste workshop creatieve herfstfotografie van 2017 vond vorig weekeinde plaats. Tijd voor een terug-, én vooruitblik voor deze workshops creatieve natuurfotografie.

Samenstelling workshop

Voordat ik mijn workshops samenstelde, luisterde ik goed naar de wensen en behoeften vanuit de markt. Na een inventarisatie van deze punten lag de bal bij mij. Het was aan mij om er voor te zorgen dat de manier waarop ik de workshops geef, daadwerkelijk aansluit bij de verwachtingen van de deelnemers aan deze workshops.
Veel gehoorde opmerkingen waren zaken als: “de workshopleider fotografeert zelf erg veel“, “slechte voorbereiding“, “weinig bijgeleerd“, “niet inspirerend” en “matige prijs-kwaliteit“. 

Dat verbaasde mij, want zou het niet logisch zijn dat je als professioneel begeleider maximale aandacht voor je cursisten hebt? Het spreekt dan ook voor zich dat de beelden bij dit bericht niet zijn genomen tijdens de workshops.

Aangezien er geen keurmerk bestaat voor fotografen, ligt de uitdaging dus bij mij om een perfecte eerste indruk achter te laten en zo mijn eigen markt te creëren tussen het enorme aanbod aan workshops. De meest waardevolle reclame is en blijft de persoonlijke aanbeveling!

Speerpunten waar ik me voor inzet tijdens de workshops zijn:

  • Persoonlijke aandacht
  • Kleine groepen (maximaal 8 personen)
  • Kennisoverdracht zonder informatie achter te houden
  • Onderwerpen aanbieden waar ik zelf mee bekend ben
  • Indien mogelijk een gedegen theoretische presentatie die verduidelijkt en inspireert
  • Een goede lunch en/of picknick, want op een lege maag is het slecht fotograferen

Tot dusverre is alle feedback meer dan positief geweest en ik weet nu dat mijn concept staat als een huis. Hier ga ik dus mee door!
Is echt alles perfect? Dat ook weer niet. Er is een aandachtspunt waar ik meer op moet letten; dat wat voor mij vanzelfsprekend is, kan voor een ander juist (nog) onduidelijk zijn. Op zijn tijd om terugkoppeling vragen tijdens de uitleg staat nu dan ook in het zwarte boekje genoteerd ;-).

Al met al kijk ik terug op een mooie serie workshops. Het is een heerlijk gevoel om te merken dat je de deelnemers hebt kunnen inspireren en dat ik weet dat ze met deze nieuwe kennis en inspiratie in de toekomst aan de slag gaan.

Er is vrij veel vraag naar een cursus lightroom en/of photoshop. Deze gaat in 2018 zeker onderdeel vormen van het basisprogramma.
Daarnaast denk ik dat er ook in het voorjaar en in de zomer veel mogelijkheden zijn voor creatieve technieken. Dit thema krijgt dan ook zeker een vervolg in andere seizoenen dan de herfst.

Als je dit artikel leest VOOR de tweede week van november 2017 en je zou nog een workshop creatieve herfstfotografie willen volgen in 2017, stuur me dan even een berichtje. Als de herfst nog een mooie finale voor ons in petto heeft en er is genoeg animo, wil ik nog graag een extra workshop inlassen!

Het was echt super tof! Een dijk van een workshop! Tnx!

Tijdens een privéworkshop heeft Mike een geweldige dag verzorgd met voorbespreking en nabespreking van gemaakte foto’s. Tijdens het fotograferen had hij volledige aandacht voor ons en heeft hij allerlei tips gegeven om mooie plaatjes te schieten.

Fantastische ervaring gehad in een workshop bij Mike. Inspirerend en een echte vakman. Ik heb heel veel geleerd en waardevolle tips meegekregen.

Dank voor vandaag; het was leuk, leerzaam en inspirerend!

Related Posts

Leave a comment